Over David

Ik ben na het afronden van mijn studie Communicatiewetenschap in 2002 voor de gemeente Amsterdam gaan werken. Daar werkte ik onder andere bij MediaLab, het expertisecentrum voor nieuwe media binnen de gemeente Amsterdam. Op 1 juli 2013 maakte ik de overstap naar Almere om voor de raadsgriffie van de gemeenteraad Almere te gaan werken als communicatieadviseur. Per 1 februari 2019 werk ik als senior adviseur interne communicatie voor het UWV. Met deze overstap is het schrijven van blogs (over de overheid) stil komen te liggen.

Ik probeer bij te houden wat er gebeurt op het gebied van communicatie. Sommige mensen noemen dat trendwatcher. Voor vier boeken verzamelde ik (op persoonlijke titel) 160 publieke cases over onder meer sociale media, online mogelijkheden, open data, co-creatie. participatie en dienstverlening. Basis van de boeken zijn sinds 2011 de onderzoeken die vijf opeenvolgende jaren deed naar het gebruik van sociale media door de (lokale) overheid.

Sinds 2012 werkte ik hierbij samen met HowAboutYou. In 2017 schreef ik, samen met Ewoud de Voogd en Frank de Goede, het boek Van buiten naar binnen, een visie op klantcontact en interactie in het publieke domein en eind 2018 verscheen mijn boek Nudging de Gemeenteraad, geen raad zonder raadscommunicatie, waarin ik mijn visie op raadscommunicatie schreef. Naast mijn werk als communicatieadviseur, was ik voor mijn overstap naar UWV auteur voor onder meer de platformen Overheid in Contact en Frankwatching.