Over David

 

David Kok (1977) is na het afronden van zijn studie Communicatiewetenschap in 2002 voor de gemeente Amsterdam gaan werken. Hij werkte onder andere bij MediaLab, het expertisecentrum voor nieuwe media binnen de gemeente Amsterdam. Sinds 1 juli 2013 werkt hij voor de raadsgriffie van de gemeenteraad Almere als communicatieadviseur.

 

David is trendwatcher en verzamelde (op persoonlijke titel) voor vier boeken 160 publieke cases over onder meer sociale media, online mogelijkheden, open data, co-creatie. participatie en dienstverlening. Basis van de boeken zijn sinds 2011 de onderzoeken die hij doet naar het gebruik van sociale media door de (lokale) overheid. Sinds 2012 werkt hij hierbij samen met HowAboutYou. In 2017 schreef hij, samen met Ewoud de Voogd en Frank de Goede, het boek Van buiten naar binnen, een visie op klantcontact en interactie in het publieke domein en eind 2018 verscheen zijn boek Nudging de Gemeenteraad, geen raad zonder raadscommunicatie, waarin hij zijn visie op raadscommunicatie opschreef. Naast zijn werk als communicatieadviseur, is hij auteur voor onder meer de platformen Overheid in Contact en Frankwatching.

 

Bent u op zoek naar een inspirerend verhaal over communicatie, dienstverlening of trends binnen de overheid? Of heeft u begeleiding nodig tijdens een hei- of strategiedag? Neem dan gerust contact op!